Kiwi Express

Andre serveringsforslag

1 tallerken eller skål

Ingredienser

1 portion (30 g) Kellogg’s® All-Bran® Regular
1 kiwifrugt
1 dl blåbær
Ca. 10 hasselnødder, hakkede
1 ½ dl mælk

All-Bran® Regular med kiwi & banan

Andre serveringsforslag

1 tallerken eller skål

Ingredienser

1 portion (30 g) Kellogg’s® All-Bran® Regular
1 kiwifrugt
½ banan
Ca. 10 mandler, hakkede
1 ½ dl mælk

All-Bran® Plus med hindbær & banan

Andre serveringsforslag

1 tallerken eller skål

Ingredienser

1 ½ dl yoghurt
1 portion (40 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
1 dl hindbær
½ banan

Smoothie med banan og jordbær

soup

1 stort glas

Dette er opskriften på en lækker smoothie med fibre. Banan og jordbær passer fint sammen, og med en lille smule appelsinsmag bliver den endnu bedre.

Ingredienser

1 banan
10 jordbær, friske eller frosne
1 dl yoghurt
1 dl mælk
½ dl (ca. 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
2 spsk. appelsinsaft
Evt. lidt reven appelsinskal

Sådan gør du

  • Skræl bananen, del den i mindre stykker, og kom den i en blender.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend, indtil smoothien er blandet.
  • Smag til med mere appelsinsaft og evt. en knivspids reven appelsinskal.
  • Drik og nyd!

Smoothie med kiwi, banan og vanilje

Andre serveringsforslag

1 stort glas

Kiwi, banan og vanilje er en fin kombination. I stedet for yoghurt naturel og vaniljesukker, kan du også sagtens anvende vaniljeyoghurt. Kellogg’s® All-Bran® Plus giver ikke alene fibre, men sikrer også smoothien den perfekte konsistens.

Ingredienser

2 kiwifrugter
½ banan
½ tsk. vaniljesukker
1 dl yoghurt
1 dl mælk
½ dl (ca. 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus

Sådan gør du

  • Skræl kiwifrugterne, skær dem i stykker, og kom dem i en blender.
  • Skræl bananen, skær den i stykker, og kom den i blenderen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend, indtil smoothien er blandet.
  • Drik og nyd!

Smoothie med æble, appelsin og ingefær

Smoothie med æble, appelsin og ingefær

1 stort glas

Ingredienser

En smoothie med fibre og en frisk smag af ingefær.

1 æble
1 appelsin
1 tsk. reven ingefær
½ dl (ca. 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
2 dl vaniljeyoghurt eller yoghurt naturel + ½ tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Skræl æble og appelsin og skær frugterne i stykker. Læg dem i en blender.
  • Tilsæt øvrige ingredienser og blend til smoothien er blandet.

Saftige fiberscones med gulerod og solsikkekerner

Andre serveringsforslag

16 stk.
”Almindelige” scones bliver let tørre og skal helst spises helt nybagte. Disse scones med både revne gulerødder og Kellogg’s® All-Bran® holder sig saftige og bløde længe. Nyd dem med flødeost eller marmelade.

Ingredienser

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus eller 3 dl All-Bran® Regular
2 dl kærnemælk
7 dl hvedemel
½ tsk. salt
3 tsk. bagepulver
100 g smør
1 ½ dl solsikkekerner
1 dl revne gulerødder

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 225°.
  • Bland All-Bran® og kærnemælk i en skål, og lad det stå i ca. 5 min.
  • Bland alle tørre ingredienser i en anden skål eller i røremaskinen. Findel det køleskabskolde smør i blandingen.
  • Tilsæt kærnemælks- og All-Bran®-blandingen samt gulerødder og solsikkekerner. Bland det hele til en dej.
  • Del dejen i 4. Form dem til 4 store boller og sæt dem på to plader med bagepapir.
  • Skær et kryds på hver bolle, så der laves fire dele.
  • Bages i midten af ovnen i 10-15 minutter.
  • Del hver bolle i 4 stykker, så der bliver 16 scones i alt.

Kanelboller med æble

Andre serveringsforslag

Ca. 20 stk.
Bag boller uden at skulle rulle dejen. Det er en fordel, at disse kanelboller er så lette at lave, for de forsvinder som dug for solen. De er et godt mellemmåltid til sultne børn og teenagere.

Ingredienser

2 dl hytteost naturel
½ liter vand
10 g gær
1 tsk. groft salt
1 dl sukker
2 tsk. kanel
3 dl fuldkornshvedemel
3 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus eller 4 dl All-Bran® Regular
1 revet æble eller pære
2 dl rosiner
Ca. 10 dl hvedemel
Til pensling:
½ dl kærnemælk, kanel og sukker

Sådan gør du

  • Varm vandet, så det bliver lunkent, 37°. Rør gæren ud i vandet i en skål.
  • Tilsæt hytteost og derefter de øvrige ingredienser. Hvedemel røres i til sidst – lidt ad gangen. Dejen skal være ret klistret.
  • Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hvile koldt i mindst 4 timer eller natten over.

  • Læg bagepapir på 2 plader.
  • Rør forsigtigt dejen sammen.
  • Form dejen til boller med 2 store skeer, som dyppes i hvedemel, så dejen lettere slipper. Sæt bollerne på bagepladerne.
  • Pensl med kærnemælk, og strø først kanel og derefter sukker på. Lad dem hæve i yderligere 25 min.
  • Varm ovnen til 225° mens bollerne hæver.
  • Bag dem i ca. 12-15 minutter til de er gyldenbrune og har fået farve på undersiden. Lad bollerne køle af på en rist med et viskestykke over.

Gulerodsmuffins

chilli con carne

Ca. 10 stk.
Herlige saftige muffins, som får en fin farve og holder sig længe på grund af de revne gulerødder.

Ingredienser


3 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus eller 4 dl All-Bran® Regular
2 ½ dl mælk
2½ dl hvedemel
1 dl sukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 ½ tsk. vaniljesukker
2 dl fint revne gulerødder
1 æg
½ dl olie med neutral smag, f.eks. solsikkeolie

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 200°.
  • Bland All-Bran® og mælk i en skål, og lad det stå i ca. 10 min.
  • Bland de tørre ingredienser i en anden skål.
  • Rør æg og olie sammen med All-Bran®. Tilsæt de tørre ingredienser og de revne gulerødder. Rør blandingen til den er jævn.
  • Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min.

Honning- og mandelmuffins

oriental veg

Ca. 8 store muffins
Sødmen i disse muffins kommer fra honningen. Vil man gøre dem endnu sødere, kan man tilsætte tørret frugt, f.eks. rosiner eller bær.

Ingredienser

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular eller 1 ½ dl All-Bran® Plus
1 dl honning
100 g smør
1 dl søde mandler
2 dl fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æg

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 175°.
  • Smelt honning og smør. Hæld det over All-Bran®-flagerne i en skål, og stil det til side.
  • Hak mandlerne.
  • Bland mel og bagepulver i en separat skål. Tilsæt mandlerne.
  • Rør æggene i, et ad gangen, i skålen med All-Bran®, smør og honning.
  • Bland mandel- og melblandingen i. Rør til alt er blandet.
  • Fyld muffinsforme ¾ med dej. Bag muffinsne ved 175° i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.

Chokolademuffins med banan

Andre serveringsforslag

Ca. 8 store muffins
Alles favorit med en kombination af chokolade og banan. Bananen kan erstattes af eller suppleres med hindbær, som også passer fint sammen med chokolade. Foretrækker man en mildere chokoladesmag, skal man bare reducere kakaomængden.

Ingredienser

4 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular eller 2 ½ dl All-Bran® Plus
2 ¼ dl mælk
2 dl fuldkornsmel
½ dl kakao
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1 dl sukker
1 æg
1 spsk. olie med neutral smag, f.eks. solsikkeolie
1 banan

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 200°.
  • Rør All-Bran® sammen med mælk i en skål, og stil det til side.
  • Bland mel, kakao, bagepulver, salt og sukker i en separat skål.
  • Rør ægget i All-Bran®-blandingen og derefter olien.
  • Rør melblandingen i.
  • Skær bananen i skiver, og bland den i dejen.
  • Fyld muffinsforme ¾ med dej. Bag muffinsne ved 200° i 15-20 minutter. Mærk om de er færdige med en tyk nål. Nålen skal være tør.

Andre opskrifter på middagsretter

Tomat- og bladsellerisuppe

Andre serveringsforslag

En nem suppe med kraftig smag af tomat og selleri.

Ingredienser

1 lille finthakket løg
1 knust fed hvidløg
2 stængler bladselleri i skiver
Olie til stegning
1 dåse (ca. 400 g) hakkede tomater
1 1/4 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus
1 spsk. Tomatpuré
1 tsk. tørret timian
Grøntsagsbouillon svarende til 5 dl
¼ tsk. groft salt
Sort peber

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og bladselleri i ca. 3 min.
  • Tilsæt hakkede tomater, All-Bran® Plus, tomatpuré og timian. Spæd med bouillon. Bring suppen i kog, og lad den koge ved svag varme under låg i ca. 5 min.
  • Smag til med salt og sort peber.
  • Suppen kan blendes med en stavblender, hvis man foretrækker en finere konsistens.
    Server suppen med et godt brød.











Chili Plus

Andre serveringsforslag

En chili med ekstra fibre, som kan tilpasses i styrke efter smag og behag.

Ingredienser

300 g hakket oksekød
1 finthakket løg
1 knust fed hvidløg
1 rød peberfrugt i små terninger
Olie eller smør til stegning
1 dl Kellogg's All-Bran® Plus
1 dåse (ca. 400 g) hakkede tomater
1 ½ dl (ca. ½ dåse) røde kidneybønner
3 spsk. vand
1 laurbærblad
1-2½ tsk. chilipulver
½ tsk. salt

Sådan gør du

  • Varm olie eller smør i en gryde. Svits oksekød, løg, hvidløg og peberfrugt på mellemvarme.
  • Tilsæt All-Bran® Plus, hakkede tomater, kidneybønner, laurbærblad og vand. Smag til med chilipulver efter behag.
  • Smag til med salt og groftmalet sort peber.
  • Lad det hele koge op, og rør rundt en gang imellem. Læg låg på, og skru ned for varmen.
  • Smag til med salt og evt. mere chilipulver. Fjern laurbærbladet inden servering.

    Server chilien med lidt cremefraiche eller yoghurt.



Parmesankylling

Andre serveringsforslag

2 personer
Denne kylling er en anderledes og spændende ret, som Kellogg’s® All-Bran® Plus passer perfekt til, da det giver en lækker og sprød panering.

Ingredienser

Marinade:
2 kyllingebryst (ca. 300 g) uden skind og ben
1 dl italiensk salatdressing
Panering:
1 dl Kellogg's All-Bran® Plus
½ spsk. hvedemel
1 spsk. parmesanost
¼ tsk. tørret oregano
¼ tsk. tørret basilikum
¼ tsk. tørret salvie
1 lille knust fed hvidløg

Sådan gør du

  • Marinering:
    Hæld salatdressingen i en pose, og læg kyllingebrysterne i. Luk posen, og lad dem ligge i marinaden i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Panering:
    Bland All-Bran® Plus, mel, ost, krydderurter og hvidløg i en røremaskine til blandingen er jævn.
  • Kyllingen:
    Sæt ovnen på 200°. Tag kyllingebrysterne ud af posen, og vend dem i All-Bran® Plus-blandingen. Læg dem i et smurt ovnfast fad, og steg dem i midten af ovnen. De må ikke dækkes til eller vendes under stegningen.

    Vilde ris og en blandet salat passer fint sammen med kyllingen.












Æbletærte med fiberlåg

Andre serveringsforslag

Denne æbletærte tilberedes på en lidt anderledes måde. Man kan også tilsætte kanel, hvis man synes bedre om det.

Ingredienser

2 dl Kellogg's All-Bran® Regular
1 ½ dl kogende vand
50 g smør
2 spsk. mørk sirup
3 store eller 4 små æbler
Evt. 2 spsk. sukker til æblerne
1 æg
1 ½ dl hvedemel
¾ tsk. bagepulver
1 tsk. knust ingefær
½ tsk. knust kardemomme
2 spsk. sukker

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 175°. Smør en tærteform (ca. 20-25 cm i diameter).
  • Bland All-Bran® Regular med kogende vand, sirup og smør. Rør rundt, til det er godt blandet.
  • Skræl og riv æblerne, eller skær dem i tynde både. Bred æblerne ud i bunden af tærteformen. Strø evt. lidt sukker over æblerne.
  • Pisk ægget i en separat skål. Rør ægget sammen med All-Bran®-blandingen.
  • Bland mel, bagepulver, krydderier og sukker. Tilsæt det til blandingen, og rør forsigtigt, til alt er blandet.
  • Bred dejen ud over æblerne.
  • Bag tærten i ca. 40 minutter ved 175°.

Ananaskage

Andre serveringsforslag

8-10 stykker
Denne kage bliver bedst, hvis den får lov at stå i køleskabet mindst tre timer eller natten over. Så bliver kagen saftig og god. Dekorer gerne med nogle blade af citronmelisse for at gøre den ekstra festlig.

Ingredienser

Kage:
2 æg
2 dl sukker
125 g smør
1 dl sirup
2 tsk. kanel
½ tsk. nelliker, knust
½ tsk. kardemomme, knust
½ tsk. ingefær, knust
1 tsk. bagepulver
2 ½ dl knust Kellogg's All-Bran® Regular
5 dl hvedemel
1 dl kærnemælk

Fyld:
300 g Philadelphia ost
1 spsk. flormelis
Reven citronskal fra 1 citron
1 dåse ananasstykker (ca. 400-500 g)

Sådan gør du

  • Kage:
    Sæt ovnen på 175°.
    Pisk æg og sukker i 5 min. med elpiskeren.
    Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen.
    Bland krydderier, bagepulver, knust All-Bran® Regular og hvedemel sammen. Vend det, forsigtigt i æggeblandingen skiftevis med kærnemælk.
    Hæld dejen i en smurt springform (ca. 25 cm i diameter).
    Bag kagen længst nede i ovnen i ca. 45 min. Prøv med en grov nål eller lignende for at se, om kagen er færdig. Nålen skal være tør.
    Lad kagen blive kold. Del den på midten med en kniv, så der bliver 2 bunde.
  • Ananasfyld:
    Hæld lidt af væsken fra dåsen med ananasstykker væk, så blandingen ikke bliver for tynd. (Man kan også anvende ananas i skiver, som skæres i mindre stykker.)
    Bland ananassen med Philadelphia ost, flormelis og citronskal.
    Fordel halvdelen af ananasfyldet på den ene kagebund, og læg den anden bund ovenpå. Fordel resten af fyldet ovenpå kagen.
    Stil kagen dækket med folie i køleskabet i mindst tre timer, inden den skæres i stykker og serveres.

10g hvedeklidfibre om dagen bidrager til en øget passagehastighed i tarmkanalen. All-Bran indeholder mindst 3,6g hvedeklidfibre pr. portion. Bør nydes som en del af en varieret og afbalanceret kost og en sund livsstil. Vær opmærksom på, at hvis du i forvejen spiser mange fibre, kan effekten variere. Det er vigtigt, at du drikker meget vand, når du spiser fiberrig kost.